Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev hösten 2018. Det var också ett valår och en sommar som varit väldigt varm, och jag gick med en ovisshetskänsla inför det politiska läget och min framtid. En ständigt aktuell dikt, med andra ord.


Höstblues i Lund

Det är som om Ma'ats fjäder
inte vägs mot mitt hjärta rätt
nån har saboterat vågskålen
mixtrat med taximetern

för det som borde vara fjäderlätt
blir så tungt som en monolit
men förunderligt nog, tunga saker
kan jag vada igenom vattentätt

mitt liv står på två frekvenser
och det brusar emellan dom
står rådvill på en tågstation
osäker på min biljett

och hösten hotar skölja över mig
ska jag tackla det med vinterskor
bli naivny i min framtidstro
eller umgås med gamla minnen

ska jag välja ut ett sammanhang
utifrån vem jag känner där
eller är det hur vinden ruskar
träden på morgonen

ja, det är som om Ma'ats fjäder
inte vägs mot mitt hjärta rätt
men att Ammit står hungrig, redo
det tror inte ens Qanon




Fri vers av Arvida Juni Svenske
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-16 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvida Juni Svenske