Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag återvände till en gammal dikt om mitt ex och uppgraderade den. Det får en väl göra, va?


Tornande dag över Ekhagen eller old love revisited

Tornande dag över Ekhagen (och andra platser)
Den matta glans som spiller in
Igenom fönster ned från backen
På mig och på min älskade
Hon ler, jag ler och dagen gryr

Fast löven, de har fallit nu
Och hösten kryper in med dimma
Vi har ändå vår varma säng
Och den står kvar där fram till våren

Tidiga morgnar som vi haft
De kvällar då vi somnat in
Det trodde inte jag i fjol
Vid samma tid, när hösten kom

Det ljus som driver in från fönstret
Det är vårt, det skiner starkt
För att vi två mår bra ihop
För att vi två är en ibland
Ännu en dag i Ekhagsljus
Jag hoppas det blir många till

*
22 och hoppfull när jag skrev det här
ett annat liv, jag var en annan då
jag var inte ens kvinna då
jag var just another man
därför glimrade inte livet självt

och dagarna?
blev inte så många till
Men de vi hade sparat jag
I ett dagboksskåp i hjärttrakten

Jag har ny kärnkraft att värma mig
via kärleken i mitt liv
det är så, en tror någon är The One
tills en träffar på The One
och den som är i mitt liv nu
det är Simone, she’s the one

och vi
kommer möta höstsolen
gå queert och hålla hand
hämta kraft i regnbågen
och i dagarna från Ekhagen
och i åren innan det var vi
det är inte otrohet i tanken
det är bara att äga upp sitt arv

och vi behöver alla vapen
till och med de som doppats i
falsk honung och nostalgi
när det kommer fyra höststormar
av en regering med sånt understöd
som det vi nu ser i höstmörkret
utanför köksfönstret




Fri vers (Fri form) av Arvida Juni Svenske
Läst 74 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-16 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvida Juni Svenske