Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden är fotad av mig Mr_Solstråle


TROLL

 

i skogens mitt 

dansar skogstroll 

en virvlande dans 

Till takterna från en ensam trumma 

 

I bergatrollens salar 

Ekar trummans slag mellan rummen 

ekot för dom som in i trans 

från trummans monotona slag 

 

Bland ettor och nollor 

gömmer sig ett elakt troll 

bakom sin skärm och tangentbord 

han känner sig säker 

för ingen annan går säker 

allt man hör är knattret från ett tangentbord

då det han skriver hamnar uti etern  

bland ettor och nollor han bakom sin skärm sig gömmer 

 




Fri vers av Mr_Solstråle
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-18 18:25



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Tänk att ettor
och nollor kan
få till allting nu...
Lägsta siffrorna tar
in hela världen, även
om man inte vill, kan man
bli med på färden. Jag håller
JU MED DIN SOLSTRÅLE*****
2022-09-23

  Larz Gustafsson VIP
Det är också enkelt att kalla alla som har obekväma åsikter för troll.
Sådant kallas stigmatisering.
2022-09-18

  Solstrale VIP
Bra jobbat och en annorlunda men fungerande rytm med ett gott tema och en underbar metafor… det är ju så enkelt att skylla ifrån, eller vända på allt, på nätet… liksom man förr i tiden skyllde människogärningar bortom lagen på trollen i trollskogen dvs dem fördrivna folk i obygden. Bra att du skriver igen!
2022-09-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag skriver under eget namn.
Ergo: ICKE ett troll.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Mr_Solstråle
Mr_Solstråle