Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale ... Fotot taget i Wira bruk i Roslagen...


BRUSA LILLA FORS

 

brusa i den vattenfyllda fåran

brusa vild och vitter ren klar

 

det finns mycket att brusa för

 

fisken fyller gälarna med syre

 

insekternas ägg kläcks blir larver

 

så brusa lilla fors så ren och klar

brusa i moder jords blodomlopp

syresätt jordemoderns själfullhet

 

jag minns den grönska du skapat

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-02-23 08:41



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Associerar med Avestaforsens brus vid Döda Fallen, åk gärna dit och känn in märkligheter...
2021-02-24

  Stanley Rydell
Skön form skön känsla, enkelhet helt enkelt!
2021-02-24

  Kajan VIP
Avklädd enkelhet, gillar känslan här : )
2021-02-24

  Sparvögat VIP
Vacker dikt och bild från Roslagens famn...
2021-02-23

  Jeflea Norma, Diana. VIP
wow, vilket ondskefullt monster du fångade i Roslagen på bilden. Grannens flickvän hon berättar fantastiska historier därifrån, du måste gå tillbaka, till ursprung intrig platsen.
En saga kan komma fram.
2021-02-23

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt med hopp och livsglädje!
2021-02-23

  Susen VIP
En njutning för själen att läsa dina ord. Tycker om
2021-02-23

  ULJO
Fin text. Tänker på Björn J.son Lindhs musikaliska stycke. "Brusa Högre Lilla Å"
2021-02-23

  Maria Sundelin VIP
Full av vårlängtan och hopp
2021-02-23

  Öknens Ros VIP
Vad är väl vackrare än en porlande bäck med dess invånare?
2021-02-23

  angela Täubert fd Jansson VIP
En vacker plats. Där har jag varit på loppmarknad, och även sett bygdens hantverkare.
2021-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP