Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som en osynlig hand



vem har räckt ut en hjälpande hand
jag har varken ansikte eller namn
vem har agerat vägvisare
vem kom som en röst inifrån

inser att jag har varit i nöd och fått hjälp
inser att jag farit vilse
och gett mig i lag med farliga typer
inte en gång - flera gånger

vem var röst i rummet
vem sände vibrationer som varning
vem vände mig om i tid
vem drog bort mig från spåret

ser tillbaks på mitt liv

en gång, innan lunch
i slutet på en bön
vår lärarinna höll
såg jag en sol inomhus

jag såg ett ljus
som gav mig ett kärleksrus
livet blev skönt
och jag blev mer klar i huvudet

jag har så mycket att ge tack för
tack syre
träd omkring mig
drömmar i natten

tack till dem jag har kär
och jag vet att det finns fler
många mer än jag ser

mycket jag inte förstår
men har ändå fått just den spark
det ord eller den smekning jag behövt
när jag varit i nöd

och tack Claes
ja, du är död
men tack, tack, tack
älskade tack

du var så ung som jag
och trodde på mig
när ingen annan gjorde det
du tog dig an mig

du gav mig dig och ditt hem
när jag inte hade någonting
du gav mig trygghet och kärlek
älskade tack - tack - tack

och tack till dig min älskade
som finns här hos mig just nu
du musikens ängel
tack att jag får vara din käraste!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-01-24 22:21



Bookmark and Share


  Respons VIP
Tacksamhet är en mänsklig dygd!
2024-01-27

    Lena Söderkvist VIP
Tacksamhet het är både skönt att känna och ta emot. Vi borde alla tänka mer på
det - hur stort det är. Fin dikt.
2024-01-26

  Anya VIP
Så fantastiskt skrivet. Så kärleksfullt med stor tacksamhet. Ett mycket fint flöde i orden som gör att hela texten liksom porlar fram.
2024-01-26

  lila fjäderblomman VIP
Vackert! Blir djupt berörd! Tack för att du delar med dig! Bokmärker
2024-01-26

  Marita Ohlquist VIP
En berörande text om livet.

Tillsammans i kärlek och vänskap
blir vi mer än bara oss själva
en del av något större.
2024-01-26

  Solstrale VIP
Ett mycket vackert ode! Blir djupt berörd och väcks till stark medkänsla för författarinnans livskamp! Berörd av ljuset är du!
2024-01-25

    Lena Staaf VIP
Stark text om en kris som avletts med stöd och hjälp.
2024-01-25

  ULJO
Så berörande
2024-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP