Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingenting särskilt

Magnoliernas vitrosa knoppar är feta - flera har börjat öppna sig
Körsbärsträden står i blom, vita blommor och rosa
Påskliljor och tulpaner blommar
men jag glömmer all fägring
för blåsten och vätan
jag fryser
under himmelens grå-kyliga ton

men just innan midnatt
lättar mitt sinne
och jag fattar äntligen
att en gråtråkig dag är okej
ty det finns katastrofer
hur många som helst
och idag har ju ingenting särskilt hänt!

Bädd med filt och kuddar
dagbok och ett flertal romaner
lockar -
men först ska jag ta mig en liten
kopp med varm choklad
(nej, whisky har jag ingen tyvärr)
men kryddar gärna min choklad med kanel
- godnatt!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-04-16 23:48



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa, det här med att klaga på vädret.....du fångar så väl essensen. Vad är det egentligen att klaga på....tänker jag. Tack för att du vänder i texten och inser att det finns så mycket mer. Bra att bli påmind.
2024-04-19

    Lena Söderkvist VIP
Allting är relativt, så sant. Tror att vi är bortskämda här i landet, vissa kan aldrig få nog. Men vi lever i relativ trygghet trots allt, precis som du antyder.
2024-04-19

    Lena Staaf VIP
Ingenting särskilt kan ändå vara särskilt. Det vardagsnormala är ouppnåeligt för alltför många.
2024-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om en dag i April, med härlig färgprakt blandat med kalla och gråa toner.
En extra applåd för visdomsorden att kunna skilja på en gråtråkig dag och katastrofer.
2024-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP