Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

välja bland årsringar


Nu har tiden dansat fram
många åldrar i min famn

min barndom
gården vi lekte på
röd spade och blänkande spann
baka sandkaka och rasera den

spela kula
vinna blåvirvlad glara

lära invecklad flätning
med gula och svarta och röda plastband

en jojje att jojja... försök till att jonglera
spela brännboll och hoppa rep

skippade jag bollspel och bråkig lek
och gick till barnbiblioteket och lånade böcker
var det för jag fick tunga glasögon på näsan

eftersom glasögonbågarna blev sneda vid stötar
upptäckte jag färgkritornas charm
och i skolan blev teckning roligast
samt min bästis förstås

innan jag började trean flyttade vi
från Malmö till lilla Nybro

den stora världen framträdde mer och mer
kanske främst genom TV

tonårstidens kaos -
vurmade för existentialismen, läste Siddharta
skolkade och liftade och närde drömmar om att bli konstnär

vuxen-tiden med 100% ansvar
ensamstående mor för det mesta
dygnet-runt-jour

tre sköna glada barn är jag innerligt tacksam för
och sju härliga barnbarn som har det bra
den glädjen och omsorgen om dem
gör mig verkligt rik

ålderspensionärens frihet är guld värd!

ömhetens gester kan jag dela med den jag har kär
och jag får känna att vi mognar och lär mer och mer

jag blir trygg av att veta var vi har varandra
att vi kan tåla varandras snarkningar och fisar
och att vi kan unna varandra egna intressen
!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-04-09 12:30



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Tänk så mycket vi hinner få vara med om under ett liv:-) Hur det blev kan vi ju inte summera förrän vi levt det mesta av det:-)
2024-04-22

  Anya VIP
Ett helt liv fick du med här. Så varmt beskrivet. Din otroliga förmåga av att känna tacksamhet, livsglädje och meningsfullhet lyser igenom hela texten. Tack!
2024-04-13

  ULJO
Bara så bra
2024-04-10

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som förmedlar resan från barndomen till vuxenlivet och om kärlek, värme och gemenskap som blivet dig givet.
2024-04-10

  Respons VIP
Livet som sammanfattning och resa. Tacksamheten lyser och gnistrar trots fisar och snarkningar! Lärorikt!
2024-04-09

    Lena Söderkvist VIP
En trygg människa som du skapar trygghet åt andra. Så positivt.
2024-04-09

  Kungskobran VIP
Stort igenkännande
2024-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP