Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ediths hatt


länge den låg på vänt
min lilla huvudsak
inspirerad av en hatt-bild
på poeten Edith Södergran

jag åkte berg-o-dal
både misslynt och glad
tills jag fann en röd fjäder
och slutförde allt på en kvart

aldrig att min poesi
kan bli som Edith skrev
men min nysydda hatt -
ger mig glädjefnatt!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-04-03 17:25



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Det artar sig i varje fall. ;)
2024-04-17

    Lena Söderkvist VIP
Det är de små detaljerna som gör det. Varm och positiv dikt.
Du kan inte skriva som Edith - och bara du kan skriva som du.
2024-04-05

  Respons VIP
Nej, om vi alla skulle kräva Ediths nivå skulle det inte bli mycket skrivet här på poeter.se, men den här gillade jag för den var både koncentrerad och slagfärdig. Edith fnittrar säkert i sin grav och tackar för uppmärksamheten.
2024-04-05

  Solstrale VIP
Glatt med hatt och ordfnatt!
2024-04-04

  Kungskobran VIP
Kom att tänka på barnvisan

Min hatt den har tre kanter
Tre kanter har min hatt
och har den ej tre kanter
är det ej min hatt
2024-04-03

  Marita Ohlquist VIP
Du har skapat en klädsam och personlig hatt, hantverk på hög nivå, förstår att du blev glad när den blev färdig.




2024-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP