Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


NÄR VI ÄLSKADE II


den dagen då vi lär oss
lär oss medmänsklighet
då vi lär att älska vår nästa 

den dagen blir livet vårt
den dagen sker miraklet

det kommer en dag ... ... ...
då allt vi lärt blir något värt
men döden drabbar oss alla  
därför skänk livet mening
just nu i denna stund

svälten och krigen rasar i världen
nu är livet svårt för alla drabbade

i mörkret finns minnet av kärlek
men några har glömt hur det känns 

en dag kommer solens strålar lysa
i skuggan av de tjockaste murar  
ska några finna kärleksminnena

livet kommer blomstra i skönhet
och svälten och kriget skall ta slut
för en dag har alla lärt om kärleken

minns när vi älskade vår nästa
då var livet alltid värt att leva
ja älska din nästa nu! 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-02-08 15:19



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Så fint och fyllt av kärlek både i ord och bild. Precis vad vi och hela världen behöver
2024-02-11

  Respons VIP
Viktigt budskap!
2024-02-10

  Öknens Ros VIP
Så rätt, ta vara på kärleken som finns medan vi lever, en dag är det försent. Fint illustrerat!
2024-02-09

    Lena Söderkvist VIP
Kärleksbudskap, det behövs väldigt mycket just nu.
2024-02-09

  Blomma-Stjärna VIP
suverän bild därtill!
2024-02-08

  Blomma-Stjärna VIP
Tycker om din text - finurlig och sinnlig och kärleksfull
antikrigshets
2024-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP