Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


DET DIKTADE VI LÄNGTAR

Det diktade vi längtar 

En gång dansade livet
och bjöd mig upp
En gång var allt enkelt
Två gånger såg jag månen
Två gånger var den vacker
Tre gånger var jag ensam
Tre gånger grät jag
Tre gånger fick jag panik
Fyra gånger blev jag hörd
Fyra gånger älskad och
aldrig glömd…
Fem gånger fick jag kramar
Från människor jag aldrig känt
de ville lyfta mig upp i nöden
Sex gånger blev jag förförd
Sex gånger bultade hjärtat
för en främling och jag föll
Sju gånger reste jag mig upp
helt själv utan någon hjälp
det kändes otroligt starkt
Åtta gånger klarade jag mig själv
ingen behövde jag fråga om hjälp
för jag mindes allt som jag lärt
Nio gånger blev jag någons vän
niogånger fick jag dansa loss
Nio gånger blev livet glatt och fint
Tio gånger mindes jag det goda
allt gott jag och andra gör
Tio gånger fick jag veta att
jag var den finaste i världen




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-04-04 20:23



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Vacker summering av livet!
2024-04-17

  Bodingen VIP
Livserfarenheter x tio som man får hoppas till slut äntligen blev en femetta.
2024-04-10

    Lena Söderkvist VIP
När man kommer rätt. Den här texten säger mig att man aldrig skall ge upp. Och det instämmer jag gärna i.
2024-04-05

  Öknens Ros VIP
Många prövningar har du gått igenom i livet, och kommit ut som en stark människa, tusen erfarenheter rikare. En eloge till dig som klarat av allt detta.
2024-04-05

  BenGust VIP
Tio gånger fick jag veta att
jag var den finaste i världen
är det bästa att ta med sig.
2024-04-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ditt dikt uttrycker en stark resa av personlig tillväxt och emotionell utveckling. Varje vers representerar en ökning i antal, vilket symboliserar steg av erfarenheter och insikter som personen har uppnått. Från att ha sett månens skönhet till att finna styrka i ensamhet och slutligen känna sig uppskattad och älskad, skildrar dikten en evolution av självupptäckt och mänskliga relationer.

Det är en vacker framställning av livets cykler och hur varje steg, oavsett om det är glädje eller smärta, bidrar till vår personliga historia och gör oss till dem vi är.
2024-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP