Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


ÖDELÄGGELSE AV ETT HJÄRTA


ett barn på fyra år och ensam
skild ifrån sin kära mamma  
sina två storasystrar  
och sitt hem

barnet bor i en medelstor stad
där barnet aldrig blir hörd  
där barnet aldrig blir sedd
för sin innerliga längtan efter kärlek

tiden går men läker inga sår
ödeläggelsen av barnets hjärta
är redan en ödesdiger sanning
som präglar barnet från nu

en dag ska barnet älska någon
detta idag ensamma barn
barnet kommer veta vad det förlorat
sin förmåga att våga hoppas på

en själsfrände...

en liten människa som lätt  
kommer att bli förintad
och utnyttjad till max 

av någon som än en gång gör
en sanning av en lögn...

kärlek är inte för alla - sorgen oöverstiglig
inte ens en hjärtformad semla
kommer att göra någon skillnad

- glöm aldrig att älska dina barn! 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-02-14 08:39



Bookmark and Share


  Tyst prosodi VIP
Tänkvärt och sorgligt i vackra ord.
2024-02-20

    Lena Söderkvist VIP
Så sant - barn behöver kärlek för att orka fungera. Tänker samma sak om djur.
2024-02-15

  Eva Langrath VIP
En viktig text om vikten av att älska.
2024-02-14

  Öknens Ros VIP
Det viktigaste för ett barn, att få kärlek, att känna sig önskad för den hon/han är.
2024-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP