Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Får jag måla


tittar med trötta ögon på tavlan
fortfarande samma brungråa nyans
ogenomtränglig
evig

längtar ibland efter dig
eller mer riktigt
efter hoppet om dig

den som du aldrig blev
fast jag väntade livet ut

du tog farväl med ett nej
kommer aldrig att glömma
den smärta och sorg som du lämnade i mig

alla färger har torkat
penseln är torr
men jag undrar försiktigt

kan vi skapa nya minnen tillsammans
du och jag i mina drömmar
kan jag måla över
är det rätt eller fel

mina dubbla sorger skaver
tar ut varandra i en evig dans
sörjer vår dysfunktionella tillvaro
blir arg
hamnar i skam
sörjer dig du lilla ömtåliga varelse
offer och gärningsman i ett

jag drömmer om dig
numera inte bara som förvridet monster
ute efter att skada mig
i natt var du och jag i blomsterbutiken
vi letade lökar att sätta till våren
gula påskliljor och tulpaner i blandade färger

jag börjar måla
ger du mig färger att måla över med?




Fri vers av MariL VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2022-09-28 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MariL
MariL VIP