Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med Rim Utan Reson

Kön till kassan i butiken var lång
gången vi trängdes i oerhört trång
Tanten framför var tveklöst störst
ville bestämt vara den som stod först

Någonting hände med denna nämnda tant
hon frustade och fnös som snabeln på en elefant
Jag tänkte nu smäller hon av och faller ur håg
ingen reagerade; Det var bara jag som såg!

Utan tvekan och i full patrull
hoppade jag och välte oss båda omkull
Landade på magen så studsig och stor
dallrade runt och upp i ansiktet for

Tanten blev förvånad jag likaså
hädanefter kommer jag sist i kön att stå
Hon frustade ej mer som en galen tjur
Jag ramlade av, fråga mig inte om hur

Luften den tog slut men oj, vad hon ljuda
Någonting inom verkade puttra och sjuda
Jag tittade i halsen och såg ingenting
men hörde från baken ett fladder i en ring

Jag tänkte Nu kommer en monstruös fjärt
Tittade mig omkring och svalde så tvärt
Dök i försvar bakom en aningslös kund
svansen mellan benen precis som en hund

Fläsket det bullrade skrämmande fort
Herregud, nu öppnar hon sin port
ut kom ett ljud så litet och förskrämt
Vart tog fisen vägen, är detta ett skämt?

Jag kikade fram bakom byxbenet grönt
det jag såg var ej för ögat så skönt
På golvet en man blå och klämd farit ut
utbrast: Det där vore lättare med hjälp av en strut!

Vad mannen i tantens stjärt hittat på
är funderingens stigar jag helst slipper gå
Kanske han letade efter livets mening
eller bara intresserad av gumpens grening

Hur som helst och hipp som happ
jag betalade och fick mitt kvitto på lapp
Tanten och mannen försvann i ett blink
Hon i en hast och han i en hink

Ensam kvar var jag och vinden vände
när någonting annat helt plötsligt hände
Jag vaknade och gav mig själv beröm
det där var allt bra en underlig dröm







Övriga genrer av TiVa
Läst 750 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-07 20:40



Bookmark and Share


  Blodros
haha...
2009-07-30

  Jer
En underhållande rimmande anekdot. *ler*
2006-08-28

  Dan
Rimmandet höll mig stången ända till slutet, och tur var det för jag led med dig där ett tag. Eller var det så att jag var glad.
2006-08-08

    Lars J
Den här fick mig att skratta och det händer inte så ofta när jag läser dikter som är publicerade här, så du har lyckats *skratt*

Tack för undehållande läsning *ler*
2006-08-07

  TiVa
MED rim... UTAN reson?
2006-08-07

    ej medlem längre
hm, titeln lockade mig att läsa det här. men tyärr måste jag säga att det inte var särskilt smidigt rimmat, kändes ganska nödrimmat mest hela tiden. jag vill mer att det ska kännas otvunget, inte att man har kastat om ordföljden för att träffa rimmet... och ingen särskild rytm i det heller..

men det är ju bara jag! och även om du skulle räka hålla med mig, så ge inte upp med rimmandet! träning och färdighet och det där..

stay cool
2006-08-07
  > Nästa text
< Föregående

TiVa
TiVa