Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi i ultrarapid

 

Du klär dig i en hesiterande inhalation och dina nerver hänger slarvigt slängda över dina axlar. De mörka ringarna runt dina en gång leende ögon vittnar om att du inte längre minns vem du är eller varför. Apatiskt och indolent rör du dig mot utgången. Vänthallen är full, din plats är tagen av en väntande man med väskorna tomma och det förflutna ikapp.

Du stelnar till, vänder dina handflator mot en grå himmel. Där står du, precis så, tills händerna äntligen känner tyngden av de tårar som aldrig föll till marken.

Vindarna i dina drömmar glömde lidelsen i din själ och den mörka delen av dygnets timmar som du älskade tog sin början.

Du är öde, ditt liv aldrig mättat. Kvar lämnas ingenting, ingenting.

 

 

 

 

 




Fri vers av TiVa
Läst 1069 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-02-08 02:14



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Djupt abstrakt men tydligt som en kontrast. Snyggt skulpterat med orden här, ovanligt snyggt. Språket är väl avmätt och tilltaget på samma gång.

En sann njutnign. Me like a lot!
2009-07-25

  Prometeus
Den här texten är intressant.
Ett vackert språk och en skön, lite frånvarande eller bedövad känsla. Alla elegiker är uslingar, sa Gonzalo Rojas. Denna elegiska text är dock ingen usling ;)
2007-08-30

  Eline.P
Den här biter sig fast. Prosapoesi eller kanske poesiprosa med oväntad spännande meningsbyggnad....om du förstår vad jag menar, lite svårt att förklara men den sätter sig direkt.
2007-02-12
  > Nästa text
< Föregående

TiVa
TiVa