Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ciceronen

Över samvetskapets lystnad 

Rinner vi ut ur varandra 

Över Kropparna som finns kvar 

Lägger vi ännu en tidshinna att fästa i det redan glömda 

 

Skogssilluetterna blir skira i motljuset 

Där andetagen ges form 

"jag vill att du aldrig tappar bort mej" säger jag

 

Naket

 

Driver vi bort

Från allt som är känt 

För att fortsätta längre 

 

Över det utvalda Vilar

Havsanemonen fuktad

 

Jag särar tankarna 

Att bliva

In i dej

För då kan jag inte vara vilse 

Då du är i mej

 

"vet du att alla vill till en plats som inte är här"

dina viskade ord blir vägar

Vi färdas bort när vi blundar

in i nya tomrum ses vi

Med slutna ögon

 

Så nära min törstnad 

i revorna av mjölkmjukna dygder

Under sken av månens blygda

Där den yttersta tystnaden sviker 

Följer fingrarna vägens särade

 

Inte vilse                          inte tappad

 

Vi är nära

Så nära

En plats som inte är här nu

 




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-10-12 15:01



Bookmark and Share


  Gustaf Henriksson VIP
Instämmer med föregående…du leker med såväl formen som ordens metaforiska potential och det känns träffsäkert. Den bjuder in till att stanna kvar, tränga djupare…
2022-11-04

  Peter G VIP
Tycker om denna, hur du hanterar orden, varsamt men med udd och en drömmande ton, för att sedan knyta ihop allt i en punkt; slutraden!

Väldigt bra!
2022-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP