Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lilla L, det är vår nu. Örings-premiär. Vattnet är lyckligt. Vi ses vid havet~vid evigheten Aqua mea


Havsskatter

 

 

Himlen rimmar sina färger på alla slöjstråk av simmande sikadeller
bäckarna är rusiga, vimsiga och lyckligt yra
Vindarna, lika omväxlande som Oresonliga, på ett barns älskvärda vis


Våren är ung

fuktig och ljuv retas hon,
Flörtar förföriskt med sommaren, lockar lismande med trohet
men vänstrar vällustigt med vintern
Mognar inför vårt begär
När Vi dansar in eld i tiden


invid huskropparna sitter porslinsvita prydnadsmänniskor
Conversen lyser som tussilago och viol mot den torra asfalten,
väg-dammet leker ’följa john’ efter barnens snabba springskor

 

Jag vet att Stenarna har börjat vakna ur sin dvala nu
Låter solen smeka in värme i deras knubbiga kroppar,

sedan väntar dom
på stenars tålmodiga vis,
på att få bära önskningar, kanske hälsningar och strykas mot en liten kind

 

Mot sols går minnet


Och Någonstans går dagen.

Någon annanstans,

där är vattnet alltid varmt.

 

Hör du mej, där du är?

 

så släpper jag

ännu en
Sten, fylld med mina tankar,

ner i vattnet

 

Havs~skatter

 

jag lämnar
till dej




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2024-04-01 18:49



Bookmark and Share


    Jojjo127
??Fint!
2024-04-19

  gunnnar nylund VIP
Lysande lyrik, orden målas i färgsprakande rader som bildar ett
fantasifullt mönster.
Bravo Vetja!
2024-04-12

  Emanuel Sigridsson VIP
En text som möter våren och avstånd med tunn känslig hud där det erotiska fungerar väl - tänker här på boken Herr Gud det är Anna - alltet är ett möte i libido, men här finns också den enkla vänskapen som flätas in i texten till helhet. Med andra ord en mycket lyckad text.
2024-04-04

    Julia Engström VIP
Så vackert skrivet!
2024-04-03

  jba VIP
Väldigt förtjust i hur du målar upp bilden av de porslinsvita prydnadsmänniskorna. Underbart!
2024-04-03

  blimp VIP
Trots att jag hatar våren så älskar jag den här texten jättemycket. Du målar så fina bilder i mitt huvud.
2024-04-01

  rostspik VIP
Gillar formuleringen 'dansar in eld i tiden'.
2024-04-01

    Lena Söderkvist VIP
När det börjar sprudla på alla håll och kanter och den enklaste gråsten kan bli dyrare än en diamant. Det här gillar jag.
2024-04-01

    Sefarge VIP
Så skapelse berikande
livs-givande lyrik.
av den ädlaste
sort!
;)

2024-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP