Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stillnaden



Som spetsarna i fönstret

 

I blånaden flyter slöjstråk av mjölktunna körsbärskyssar

Jag är,

i Sirliga tankars vindlar
som strån, svajar
som skrattet av barn

 

~Vågade vågade vågade~

 

I fönstret böljar en flortunn gardin,

en frasig tulpanen tappar sitt första kronblad,
dalar, blygt rosa


Det är samma tid. Förtöjd i motpolerna av ett liv.

 

Igenom spetsen skänker solen sinneliga mönster, belyser

allt i rummet som svävar,

När en människa stannar invid,

 

stillnaden

 

 

hos ett blad

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Skatflickan VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2024-03-04 15:25



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Som du behärskar Orden.
Läser in en ny vår men längtan efter en som varit i din text.
2024-04-01

  SatansSon VIP
du kan detta bra. jag satsar mitt skrivarliv på att bli som dej och de unga tjejerna här. ni tar ut svängarna.
2024-03-04

    Lena Söderkvist VIP
Ett mjukt, böljande flöde skapat av bara ord. Himmelskt.
2024-03-04

  DavidM VIP
Dikten har ett väldigt levande uttryck. Varje rad innehåller mycket i sig själv, och tillsammans med de andra bildas ytterligare dimensioner. Skickligt konstruerat.
2024-03-04

    Sefarge VIP
Att förmedla stillnaden
Så poetiskt stillsamt
med känslosam
rörelse skrivet!
Väldigt få det
förunnat att
kunna ut-
föra. Så
Bravo
till det!
;)
2024-03-04

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag tänker att alla som skriver poesi har befunnit sig vid den här punkten, inte att orden fryser till en sammanhängande bild, utan hetta för rörelser åt sidan till stilla, det är skillnad eftersom det hela tiden trots allt rör sig: motsägelsefullt. Ja, poesi kan vara det.
2024-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP