Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sår

 

Du står där trött och sliten

På trappen till ditt barndomshem

Och plötsligt är det som om du vore liten

Trots din ålder på trettiofem

 

Det som hände är ett minne blott

Men du minns allt som det vore igår

Och trots att åren kommit och gått

Bär själen alltjämt sina sår

 

Men trots att du försöker glömma

Kan du inte minnena gömma

Nej du kan inte från dessa fly

När de tynger hjärtat liksom bly

 

För visst kan fyra väggar sjunga

Om kinder fuktade av tårars vatten

Gnola om händelser, mörka och tunga

Och ett ensamt barn i den mörka natten

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Bortom stigen VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-10-14 19:01



Bookmark and Share


    Solbelyst
*slippa* behöva återuppleva såklart.
2022-10-15

    Solbelyst
Dystra, hemska barndomsminnen är skönt att i möjligaste mån behöva återuppleva. Att sätta dem på pränt i rimform kanske gör dem uthärdliga. Bra rimmat.
2022-10-15

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om minnena som är kvar i vuxenlivet.
2022-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Bortom stigen
Bortom stigen VIP