Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen

Varje steg du tar ger distans
till det förflutna.
Minnen i skiftande nyans,
till varat knutna.

Och när du tänker tillbaka
på allt minnesvärt,
blir det du ville bejaka
uppenbarat kärt.

Stunderna av bittert svårmod
i saknadens spår.
Var enskild, sargad episod
i minnet består.

Allt som ditt samvete förträngt
lämnar du därhän.
Hoppas det förblir utestängt,
helst i karantän.

Men minnen som du vill spara
för din sinnesfrid
låter du hjärtat bevara
för all din framtid.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 56 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-02 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström