Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou. Äldre omarbetad text, dock högst aktuell inför Allhelgonahelgen.


ALLHELGONA

Se så frostbitna
står nu alla träden
där mitt i denna
årstids rockad
träd som smekts av
en fuktig vind
vi ser hur frost
nu tynger alla blad

det är en så kall och mörk
novemberkväll
när nu snart hösten
åter släpper taget
med en ny vinter
som söker greppet
och snart så har den
åter vunnit slaget
 
när det nu skymmer
över gången
där smyckade gravar
står på rad
där nu släkter vandrar
under tystnad
på alla de vilsna
själarnas estrad
 
så tunga tankar
där i natten
om alla de kära
som har lämnat oss
som ett fenomen
i nattens dunkel
de skapar gnistrande
små minnesbloss
 
så vi tänker på dem
vi fortsatt älskar
just som våra helgon
de nu fått frid
men när som sorgen
åter får sitt fäste
då våra egna känslor
på nytt tar vid
 
det hörs nu musik
från kyrkans sal
så vackra toner
bärs av nattens vingar
när som klockorna
där i kyrkans torn
för allas vår stora kärlek
de i natten klingar
 
så utav vördnad
där i allahelgons natt
på en så vackert
stillsam kyrkogård
nu när alla våra ljuslyktor
på nytt har tänts
till våra älskade
och hädangångnas vård
 
en så ståtlig plats
fylld av salighet
den röda höstmånen
i detta mörka lyser
när ett sus av viskningar
förnimms i mörkret
av dessa röster från förr 
vårt inre där i nuet ryser ??
 
 
Copyright © AndLou



Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-11-04 11:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Som en dikt av Victor Rydberg
2022-11-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP