Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nytänk 6

Snålheten bedrar visheten,
orsakas nog av dumheten.

Som man bäddar får man ligga
gäller även morgonpigga.

Stor i orden, liten på jorden
syftar på Putin och folkmorden.

Sällan sedd är snart glömd,
till skuggornas värld dömd.

Tala är silver, tiga är guld,
värre då om man är satt i skuld.

Tiden läker alla sår
så länge dagarna går.

Tomma tunnor skramlar mest
passar in på en snyltgäst.

Trägen vinner
om hon hinner.

Vad stort sker, sker tyst
säger ej ett knyst.

Ära den som äras bör,
allra helst innan han dör.

Övning ger färdighet
menar mången profet.

Slutet gott, allting gott
när det gått som man spått.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 47 gånger
Publicerad 2022-11-06 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström