Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för övrigt på radion blivit upplyst om att paddor är mer intressanta än grodor


Dagens Groda #1 : Spelar Skillnad

 

 

"Det spelar väl ingen skillnad"

som ett mellanting av

"spelar ingen roll" och

"gör ingen skillnad" ?!

- sade jag aldrig högt

men hann tänka i

inre dialog idag.

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-07 07:46



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
"Det spelar inget piano" låter riktigt coolt! Så skulle jag också gärna säga - inte minst eftersom piano kan spela stor (Rock'n')Roll :-)
2022-11-08

  TrollTörnTrappan VIP
G, tack för den vettiga etiketten! Hoppas att innehållet inte är kontaminerat ;-) utan bara goda friska kontaminationer. Ja, hade någon frågat mig på gatan om man kan säga "komma till bukt med" - så är risken stor att jag skulle sagt jodå..
2022-11-08

    Lena Söderkvist VIP
"Det spelar inget piano" brukar min far säga. Det var också han som uppfann fjollig stältskivling och stollig fjältskivling. Själv har jag uppfunnit fjällig stoltskivling. Uttryck är roliga, faktum är att man inte kan få nog av dem. Och det har du upptäckt.
2022-11-07

  Solstrale VIP
Som med uttrycket "dra i långbänk" kom till… vilsna fraser i tondövs mun! Bra reflektion i kåseriet ditt!
2022-11-07

  Gunwale VIP
En s k kontamination! De kan bli ganska roliga! En k som jag hört ofta på sistone är: ”komma till bukt med” (”vi måste komma till bukt med problemet”), dvs en sammanblandning av ”komma till rätta med” och ”få bukt med”. (Hör man en kontamination många ggr riskerar man att börja säga fel själv)

2022-11-07
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP