Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lagom

Vad är egentligen lagom,
tillräckligt, säger de flesta.
Kanske bara en nypa salt?

Man borde ha lagom bråttom
och ta en liten siesta,
men inte jäkta framförallt.

Om du gärna åker slalom,
håll dig inte bland de bästa.
Ta ut svängarna, ta det kallt.

Ät lagom mycket dessutom,
stora portioner kan fresta,
men borde ha lagom fetthalt.

Vad mer är att säga härom?
Sälla dig till de modesta,
bli en prima lagomgestalt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-09 10:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström