Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(trots allt. ..)


I trasigheten lever livet



Kom igen lille
Levnads soldat

Som bara vill
Leva o leka så
mycket du bara
kan med Woddy

Och kompisarna
ute på gården

Och dina ögon
lyser av glädje

Och du skrattar
av förtjusning.

När du far nerför
Ruschbanan o ditt
hår står på ända


Men inuti saknar
du din mamma o
gråter tyst ibland

För skolan där hon
var lärarinna fick
en stor bomb i sig

Och dom hittade
endast hennes arm
med sina 2 ringar på

Som din far sänt i ett
paket till Han som så
bestämt att det skulle
Bli ett krig. ..( men det
vet du inget om. ..)

Och moster Lisa
tar hand om dig

Medans din pappa
Syr ihop trasiga människor
på lasarettet.

Så håll i,håll i,lille
Levnads soldat

Ibland förlorar vi
det vi älskar

Men det gäller att
Komma igen

Vi lever ju än.

Och du med din
Älskade pappa

Även om världen
Kan vara så grym

Så kan det vända
snabbt igen så att
framtidstro

Kan få ge plats åt
Fred och kärlek

Även åt en liten levnads
-soldat som älskar livet
Utav hela sitt hjärta

Och inte vill nån annan
Nåt illa utan bara vill att
det Hemska kriget
skall ta slut,till sist. ..








(Tillägnat det orättvisa
Hatet o ha-begäret med
sorg i sinnet)




Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-10 11:51



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Starkt berörande och skarpt läge där medkänslans armod visar på det mänskliga misslyckandet, att bevara freden… ur barnets perspektiv bra tänkt och förmedlat,
2022-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP