Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den malätna skatten

den malätna skatten krymper i gryningen
samlar på sig snäckor från främmande
vindar där du byggde dig ett bo
och möss med vingar fladdrade i stuprännorna

all mat smakar evighet men är gjord
av förruttnelser och skamgrepp
i natten viskar röster om viskningar
för många ord spolas ner i slasken

de dagar ni bråkar är allting blått
mycket göms bakom ögonfransarna dessa
dagar, det talas inte längre om
spindlarnas vindlande gångar över

fönsterrutorna och de fotlösa älvornas
spår i snön. månskenet har sitt bo i
kylskåpet på vinden. nu det är inte långt
kvar innan huset faller in.




Fri vers av Turid
Läst 277 gånger
Publicerad 2003-11-28 00:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Turid
Turid