Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som sagorna

 

 

 

 

 

Där inne är hon skär 

Varligt ifrån det ouppvikta silkespapperet Plockar hon fram 

 

Han tuggar melatoninet vitfradgat 

Och drömmer om sömnen 

Vakenheten är så hård 

Drömmarna faller som julgranskulor 

 

Hon tycker skärvorna är vackra 

Plockar upp bitarna i hemlighet 

Glittret fastnar Som strösslad lycka 

Där inne 

Där     hon      skär 

 

Som något Nått sitt slut 

 Rinner alla färger sakta ut 

 

'Jag ska måla hela världen lilla mamma'

 

Han väntar på nästa snö-ängel 

Sekunderna utav sinnesfrid 

Att få Omslutas varm 

Som synapser Tändes alla ljus 

 

Ute regnar stjärnor ner 

Får kartonghusen att rasa 

Driver Trasade på flykt 

Längst vintergata

 

Vi trippar

 

 

Över pölar 

Tittar ständigt bort 

 

Lyckan kommer lyckan går 

I varje skyltfönster lyckan står 

 

Inne lagas sprickorna med karameliserat socker 

 

Som sagorna 

Alla drukna Som ville gå på vatten 

I repen dinglar alla hängda 

 

Stjärnorna i natten 

 

Ingen talar 

Med varandra

är vi ensammast I världen 

 

Där ute faller framtiden Som sommar-snö 

 

Låt oss Måla upp

Ännu

En vacker dag

 

Som sagorna, där skrider vi Till slut

 




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-11-14 09:16



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ett samhälle på nedåtgång där just "ingen talar med varandra".

2023-05-23

  Peter G VIP
Här anas en värld som krackelerar under ytan, bakom den uppspända fasaden, det pågår saker som ingen vill se; en brusande sorg bor bakom människors ansikten, bakom maskerna.

det är en stark dikt som träffar med kraft tycker jag! Mycket bra!

2022-11-23

  MaLo VIP
Brutalt vacker
är det som kommer över mig...

Snart är vi inne i månaden då allt krampaktigt ska vara en saga:
"Lyckan kommer lyckan går,
I varje skyltfönster lyckan står "
Snyggt.
2022-11-14

  Kajan VIP
Magnifik, sorgkantad berättelse; om en familj, och om ett samhälle som stundvis blir synligt genom sprickorna; och språket, utan pardon.
2022-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP