Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alltid i kulissen

 

det har slutat
krypa kring inuti
skörblank skogstjärn i vila
paff 
en pust öppnar en
än så länge genomskinlig vinter
lövgulor i allt brunare högar
dåtid dunstar till drömmar
förebådar mitt nu 
ett gubbgrubbel
rågade tystnaden begär
känslors klipphängda närvaro
vidgar min verklighet
lägger framtiden i din handskål
stormsnabbt mitt ja i vindstilla
skapelsen syns mig ändlös

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 66 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-11-17 23:16



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
"Känslors klipphängda närvaro". Fint gubbgrubbel!
2022-11-18

  lodjuret/seglare VIP
Paff kunde nog en turist förr på besök i Uppsala bli förr, då det stod att läsa nyheter i något veckoblad. Grönköping har då alltid vetat att vara om sig i världen...
2022-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg