Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var jag

Såg dig i ett skyltfönster
motstod impulsen att pressa handen mot rutan
skriva kärleksbrev i kondensen

min tonårshjälte, såsom jag placerat dig på en piedestal
höjt dig till skyarna, upp bland molnen
din plats, på den förgyllda tronen
någonstans mellan månen och solen.

Du är knappt ens en person, du är ett koncept
din inbillade gloria förblindade mig från varje defekt
jag svalde din historia, ansåg dig perfekt
hade plockat ner Saturnus ringar
och satt dom på dina fingrar
för att förtjäna din respekt.

Blickar tillbaka på allt som återstod
en imploderad illusion,
du är bara kött och blod
precis som oss andra
bara en ovetande människa
omöjlig att klandra

hela tiden var det jag som smidde dig
i guld och ädelstenar
det var jag som målade upp vår avlägsna framtid i akvarell
det var jag som försökte spå vår framtid i stjärnorna varje kväll

det var jag, som gjorde dig speciell.




Bunden vers (Rim) av amygdala VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-11-21 18:45



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Fyndigt rimmat och bra tema. Jobbigt när ens ikoner visar sig i både damm och med sprickor. Fast ändå, själva idealet är ju orört, projektionen lever!
2022-11-22

  Larz Gustafsson VIP
Vem var han?
Pontus Platin?
2022-11-21
  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP