Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

strävan en smula

 

jag blundar
tar in tystnaden bak slutna ögon

sätter. mig nära myrstacken på
kullens södersluttning
lapar vår sol och hummelsurr
blr ett med nygräset bort i backen
min tankegånhs meningar sinar
för där ord inte formuleras
kan dom inte heller förmultna och
bädda säng av skam
de ersätts av ett frö som groddas
i mitt mellangärdes växthus
rotar sig den växer till
i myllans liv och dikt
breddfylls där med energi
fantasiers hjärtblad jag ser svälla
egoörten blommar längtan bländar
leker leder fram till luftslottsbygge
osynlig för ögon utanför

saven ini nyfödd stams barkväv
hemligheters sjudande brygd
fyrverkerier
drum&bass
smak-aningar
hudminnens rysning
allt inbäddat under huden
osynligt för omvärlden

intryck av vinterns tö knoppas
som sköna löv slå ut aviga och rät
i min sal av vrängda speglar
från omgivningarna samlar
mina blickar bilder
av den förvånansvärt blanka yta
som vill trolla oss till dårad hop
fast ögonblick av guldglitter
förvandlas till grus
i utrymmet där alla andas
finns även en snårig slingerstig
jag tänker mig börja följa

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 69 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-02 14:53



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En dikt som förleder oss att först tänka på den vackra naturen men sedan lockar in oss i försåtliga tankegångar om hur vi använder våra liv.
2022-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg