Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SNÖFALLEN

I månens vackra ljus han såg sig om,
snön gnistrade som kristaller överallt.
Denna tid var den bästa han visste,
allt var fridfullt och krispigt kallt.

Han tänkte sorgset på sitt beseglade öde,
imorgon blidväder och saltbil på gång.
Till det kom även en nyfiken grannhund,
han visste att hans levnad ej skulle bli lång.

Han tittade upp och undrade så om det var
sista gången han fick se denna måne.
Livet är tufft och kan bli ganska kort
för en liten vemodig snögubbe i Skåne.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-12-07 02:27



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Sorglig historia om den lille snögubben.
2022-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Ju kortare vinter, desto bättre!
Helst ingen alls.
2022-12-12

    ej medlem längre
ett oväntat slut. bravo! ja det finns snögubbar under jord som styr världen i större drag. det sägs att en saltkristall vibrerar 3000 gånger snabbare än ljusets hastighet. otroligt. men känslig samtidigt. men väldigt stark, starkare än fjärilar? vad händer om man är dum mot en kristall, eller en snögubbe? man vill nog inte veta..............
2022-12-08

  Kungskobran VIP
Fint komponerad dikt med överraskande slut
2022-12-07

  Sparvögat VIP
Vackert vemodiga ord till snögubbens flyktiga liv…
Tycker mycket om!
2022-12-07

  Cikoria Blå VIP
Först nu lade jag märke till titeln, den var bra den.
2022-12-07

    Sefarge VIP
Härlig smältande poesi!
Med häpet överrask
-nings slut!
;)
2022-12-07

  Cikoria Blå VIP
Fint rimmad och text som ger bilder, sånt gillar jag! Och jag känner med snögubben.
2022-12-07
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP