Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN KLIPPA I BOHUSLÄN

På en klippa i Bohuslän
där vindarna
sjunger sin saltstänkta sång,

står en bänk helt allena,
som ger vila när
vandringen har varit lång.

Här uppe råder blott
frid och stillhet.
Hur ska jag förmå mig att åter gå ner?

Inga tunga moln av måsten
skymmer solen,
inga krav så långt ögat ser.

Från denna bänk
mellan himmel och hav
blickar jag ut över kobbar och skär.

I horisonten står Smögenbron
stabil som klipporna,
när mitt inre till sist vittrar isär.

Ambitiösa droppar
har länge urholkat stenen.
Jag har presterat mer än jag förmått.

Jag vill bara få stanna här uppe
på en solvarm häll,
inbäddad i nyanser av blått.

Nere på marken finns inget syre.
Ångest och oro
fyller varje alveol i min kropp.

Stressens kvarnhjul
har krävt sin tribut.
Nu skriker allt i mig Stopp.

Fasaden röjer inga sprickor
men jag är inte solid.
Jag blir aldrig mer den jag var.

På en klippa i Bohuslän
på frihetens bänk,
sitter en del av mig kvar.




Bunden vers (Rim) av MaLo VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-01-24 16:51



Bookmark and Share


  Månfare VIP
Hoppas du finner den där vilan som får en att sänka axlarna <3
2024-01-26

    Sefarge VIP
Jaa bättre tillfällig
frihets-bänk än en
evig av-bytar bänk?
;)
2024-01-24

  rostspik VIP
Såna ställen behöver man.
Ställen utan stress, plast, reklam.
Fantastisk bild för övrigt.
2024-01-24

  Kungskobran VIP
Hoppas att det inte är ljugarbänken som står där
2024-01-24

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk dikt i paritet med dito bild.
2024-01-24
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP