Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kastlös


En andra klassens människa,

det är så du ser på mej.

Född som en kastlös svenska,

livstidsdömd att tjäna dej.

Kommunstadgarna följas ska,

synpunkter accepteras ej.

Kunskap om lagar ska jag ha

och arbeta som en lakej.

För är man undersköterska,

får man aldrig säga nej.

Är som en kastlös indiska

utan rätt att värja sej.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-12 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP