Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglar föds som Fenix

du födde mig på nytt
genom aska
för allt jag var
hade monterats ner
till stoft

jag har kroppsminnen
från ett tidigare liv
ett tidigare jag
innan jag reinkarnerade
till en högre varelse

du känner inte mig
hade inte känt igen
mig på stan
när min röst hörs
dansar kroppen

jag blir arg
och älskar högljutt
sjunger skrattandes
i omklädningsrummet
på zara

bär kläder
som om jag blev fotad
av damon baker
drömmer för stort
bara för jag kan

min hjärna
pryds av blonda lockar
nyckelben och clyvage
för brains and sexy
lever nu i symbios

jag räknar ut
min pojkväns
mattetal
och snackar kvantfysik
med en gammal gymnasiekompis

har vänner från tibble
och vässan
snackar med killen
från sigtuna
och tjejen från rinkeby

ser ingen skillnad
för människor med empati
är fantastiska
och dom utan sällan vackrare
med titel

dricker vodka redbull
men bara 2 shots in
kicken är
som att dyka från
för höga klippor

eller åka snowboard
på pudersnö
bara för att ta ett flyg
se havs-sköldpaddor
i turkosklart vatten

jag har en bucketlist
nu

för jag vill se elefanter
som min morfar
eller olivträd och krig
som min mormor

plocka äpplen
i autralien
likt gudfar eller resa runt
hela jorden, jobba på universal
som mamma

allt detdär
fast oxford, paris
rwanda och kenya
dricka ur en kokosnöt
i honolulu

för jag vill röra höfterna
till dirty dancing
gå på jazzbar
hitta nya favvoglajjor
i portugal

världen är min nu
tack vare dig

den du fånga
dog under dina händer

men föddes på nytt
under sina egna
vingar






Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-16 23:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP