Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sch lyssna på vinden

Spela du vind
och berör min kind.

Ljudet från träden mig inte stör.
ty de är det enda jag just nu hör.

Jag vänder mitt ansikte upp mot himmel blå
med små moln som tycks stilla stå.

Där flög en fågel just förbi,
det blir nästan som magi.

Ett barn hörs plötsligt gråta
varför är för mig en gåta.

Någon ropar där, långt borta
är det någon som har kommit till korta?

Men nu hör jag vinden igen
fast denna gång svårligen.

Så många ljud som plötsligt hörs
och mitt huvud av dem störs.

Sch... var tysta och lyssna till vinden
den susar just nu genom linden.

Dess grenar svajar försiktigt upp och ner
och jag koncentrerar mig mer och mer.

Stänger mina ögon och bara njuter
det olja på mina bekymmer gjuter.

Naturen är den bästa vän man kan ha
det var just vad min far alltid sa.

Han hade rätt på alla sätt
på den kan man aldrig lyssna sig mätt.







Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-19 18:02



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
"Dess grenar svajar försiktigt upp och ner
och jag koncentrerar mig mer och mer."
Det är sällan man blir bjuden på så djupa ord som i din dikt; där du skickligt väver samman rörelsen i trädets grenar med sinnets vibrationer.
2022-12-20

  BenGust VIP
Koncentrerad och eftertänksam diktning
med ett poetiskt lyft. Bokmärkes.


2022-12-19

  Öknens Ros VIP
Så fint du diktar om att lyssna på vinden. Jag tycker också om att lyssna på vinden och dess susande.
2022-12-19
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP