Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

teckentydning

 

cirruskrokar kallligraferar skyn
i ett svårtolkat sirligt mönster

jag vill inte alls vara vilse
fast jag lever min villervalla
otåligt kastar jag mej hit och dit
nu har öppenheten häromkring
vuxit klart
nuet tar mark på landningsbanan
till förändrad verklighet
frostens nya styva ängsstrån
spröda klär de förvandlade vyer
den fuktigt nysådda åkern
stelnad i tjäle drar vittäcket över sig livkornen dör där väntar att uppstå
jag vistas i gömsle här
med min inre eremit
sida vid sida i karantän
min egen upplevelse
inte ensamheten alls i sig själv
ett tonlöst samtal trevar sin början
pågår så småningom som andning
mitt tilltal är Du
till skaparen alltid större
alltid närvaro obegriplig och trygg
på samtalsavstånd ini mig
moltyst utanför
på andra sidan oron
anar jag förtröstan
kommer mej ikapp
med ljuset i sin hand

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 90 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-28 03:45



Bookmark and Share


  Stisse
En dikt som berör. Den ger förströstan och hopp.
2022-12-28

    Lena Staaf VIP
Sökande ord i oron, vilar i förtröstan.
2022-12-28

    ej medlem längre
kan inte tyda teckentydning
väldigt komplicerat språk
verkat inte direkt va ballad
men vet inte...
otrolig dikt, förmodar jag... <3
2022-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg