Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gungbräda


ångesten griper mej
när som helst i förbifarten
svetslågan smärglar obalans
snärtar glöd i min orons nav
darrhud skelettskakning obegrip
cumulunimbus på tillväxt
blixt muller molnens svärta sprakar
inom kort skur på skur på skur

snart känslornas nollställda tomhet
klär andningens monotona utochin
når nätt och jämt lungorna
trots rygg åt molnets hammarstäd
med kraksprak i skyars sken
slagregnets hoppdropp sinar

ynklighetsmanteln snuddar kinden
viftar iväg vinda tidens byar
fjärdens dimmor lättar apropå drivor av åskhagel och äppelblom
i dunklet finns längtans luftslott
jag söker positionen förgäves

efterregnsluften doftar återkomst
sandal i vattenpuss och lera
en pust så stillastående inför
antydd återhämtning
hos brutna strån på vägren och fält
hämtar sig utanför och inombord min fradgas vik blir stilla innanhav
och bakom förvandlingen
anas
Du

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 49 gånger
Publicerad 2022-12-29 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg