Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöstjärnor är aldrig lika

 

under solens frånvaro
klänger jag klipporna uppåt
nu på avsats med milsvid utsikt
skälvande av midvinter
jag rör mig prövande
på utklippan har blankisen lagt sig
smärglad fram till ravinens rand
befinner mig på lutande plan
i dimspunnet försvinnande island
en uppkäftig tuva gräs bak bumling
stormpiskad köldnupen eremit
min önskan jag ville så gärna plocka
knippet med huttrande fjällfryle
och bära det ända till dig
hukande för vindarnas piskor
betraktar alla köldspröda grässtrån
lättbräckta blanka av frost
ville du vore här som vi som vår
kampen för liv i vindpinad vinter
pågår klänger på randen till stupet
vänder om drar mej tillbaka
klättrar till leden igen
minnet nynnar en jojk långt från
ensam i längtans landskap

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 74 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-09 20:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ju förre snöflingor, desto bättre.
Jag vill utrota alla.
2023-01-12

    ej medlem längre
Mkt fin
2023-01-12

    Kämpendahl VIP
Snöstjärnor är som bitcoin.

2023-01-12

  Minkki VIP
köldspröd, det ordet lägger jag på minnet medan jag vandrar genom tillvarons text
2023-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg