Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oerhört


utanför vår hemlighets alkov
härskar nattkatedralens vintervalv
dina immors isdroppar till andning
när du gör entre och uttalar vårt vi
en trevande nynnings sköra låga frostluftens dova köldrök till trots
det stumma rummet gnistrar
av våra outsagda ord
ett skrymsle liv fyllt av dej och mej
och eldflugorna av våra andetag

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 51 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-13 02:26



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker vinterdikt! "Nattkatedralens vintervalv" ger en sakral stämning.
2023-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg