Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKUGGA

Som nyförälskade tonåringar i våra ärrade kroppar dansade vi.
Solen stod i zenit och för en stund lyckades vi förtränga våra långa skuggor.
Våra sinnen smektes av ljumma sommarvindar och i vår trasighet förenades vi under Perseidernas natthimmel. 
Vi pratade om månen och dess inverkan på allt som består av vatten.
Människor. Varulvar. Gurkor.
På rygg i sanddynerna blickade vi upp i det oändliga.
För varje stjärnfall och varje mening vittrade våra omsorgsfullt byggda skyddsbarriärer sönder mer och mer.

Det var Vi.
Vi brann under solen.
Vi dansade. Med ben som knappt bar oss.

Skuggorna återvände när höstsolens strålar slutade värma.
Det som varit Vi vissnade i symbios med naturen och när de sista höstlöven föll till marken så föll även vi.
Och där ligger vi än.
Som en blek påminnelse om det som var i somras.
För varje vindkast virvlar vi längre och längre bort från varandra.
Utlämnade till andra krafter än våra egna.
Apatiskt och utom kontroll.

Ingen sol kastar skuggor nu i allt det grå.
Eller är allt en enda skugga? 

 




Bunden vers av MaLo VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-01-15 21:58



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
I skuggriket vandrar vi alla
skuggorna på oss kalla


2023-01-17

  Kajan VIP
Det är som två människor utlämnade till krafter bortom dem själva vilket också är den insikt som växer fram hos skrivarjaget. En väldigt läsvärd text med en ton av övergivenhet och tilltagande uppgivenhet. Sista raden dröjer kvar.
2023-01-16

  Cikoria Blå VIP
En sådan saga är det inte alla förunnat att
få uppleva.
Du berättar den med ett vackert språk som det är få förunnat att äga.
Sen skulle man såklart önska att sagan överlevde hösten, osv.
Verkliga sagor slutar sällan som böckernas sagor oftast gör...


2023-01-16

  Sparvögat VIP
Vilken underbar historia~så fylld av hjärta och smärta~kärlek som vissnar
i höstens tid…
Så fantastiskt du målar orden!
Stående applåder från mig!
2023-01-16

    Solbelyst
Vemodsvacker ordtavla som ställer frågor.

Måhända konstnärinnan ska låta tavlan stå, titta till den då och sedan åter måla på, kanske båda två kan bättra på med sin pannå och åter jubla hej och hå :)
2023-01-15
  > Nästa text
< Föregående

MaLo
MaLo VIP