Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skurna strofer Av Sommarsorg








Endast de, ser oss stå i ring

Ryggar. Vad skönjas?

Förundras de,
Svävda näckrosors sköten
Och vi Leder blicken mot skyn

Att leta lyckan
Där den tålmodige står bi

Se hur skönheten närs
ur mörkrets dy




Fri vers av Skatflickan VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-20 18:07



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
riktigt bra
2023-01-29

  Ulf Carlsson VIP
Uddrimmen hyssjar ner och förtätar stämningen; "skönjas, sköten, skyn, skönheten".
"Svävda" är en passande nybildning i sammanhanget.
Den uppbrutna syntaxen motiverar titeln. Stroferna känns verkligen som utskurna ur en helhet, dock inte av "Sommarsorg" utan mer av lycka.
2023-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP