Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Den speciella dagen* (21.januari.)



Du borde ha en egen
Park med ditt namn

Som hela året runt
var blomstrande av

Doftande Magnolie-träd
och andra blommor
som du själv gillade

Uppkallad efter dig.


Men du har ju ändå
Din minnes-dag den
21 Januari.

Då din egen far mördade
Dig. För att du inte gjorde
som han bestämt i förväg

Och smutskastat hans
manligt påstodda heder.

Nu finns bara skammen
från hans egen handling

Och hans föraktande
Gud-till honom kvar


Men vi ska nog ej glömma
bort den 2 April.Frihetens
Dag,då du föddes!

Som givit hopp till alla
Inlåsta döttrar att deras
Liv ej är andras egendom

Som de måste lyda eller
annars bli utplånade
från jordens yta

Utan att frihetens vandrande
moln får råda som vi alla bär
inom oss

För den insikten du
givit oss,tackar vi dig!

Älskade Fadime.


Då ditt liv aldrig
nånsin
var helt förgäves!














Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-21 10:29



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Bra att påminna om denna skammens dag.
2023-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP