Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skiftande Livstid

 

 

 

som liten levde jag i

en värld av sekunder,

på sin höjd någon trekvart i taget

- ett motstridigt underverk

mellan skolgång och fritid,

familj eller kompisar -

kunde spara på choklad men

slukade skivalbum om igen,

allmänt tryggt inbäddad

i rutinernas cirkel

 

 

som ungdom upptäckte jag

hela dagar och nätter,

personligt ständigt undflyende

i chockens totala närvaro -

på vandring längs stadens utkanter

började jag snabbt förstå

månadernas eviga relation

av psykologiska kontraster

- skulle konstnären spränga skiten

eller stiligt pussla ihop universum?

 

 

som medelålders flyter år på år på år på år

samman med veckornas brevskörd

i mina topplistor över minnesvärda moment

- nu ligger säsongernas gång

tätt samlade i kropp och skalle

likt sol i hundra tunnlars ändar -

cyklar mycket tyngre, längre arbetsrundor

fast tycker det dröjer allt kortare

till alla dessa sköna hemkomster

mitt i plikten att söka sig ut på nytt

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-29 01:34



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Faserna i livet ter sig ju på olika sätt för var och en, för oss som gillar den skrivna uttrycksformen är det nog precis som i din mellersta vers. Precis på ett ungefär alltså. Spännande att läsa din personliga reflektion av det hela.
2023-01-29

  Gunwale VIP
När man jagas av tiden kan det löna sig att stanna upp och ta tag i de där barnasekunderna som ju rimligtvis måste finnas kvar där nånstans, längst inne i den barnsliga tillförlitligheten!
Eller nåt.
2023-01-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP