Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett kall som tjänsteflicka

Låt mig höra klockan ticka,

om så bara en sekund.

Låta tystnaden mig skicka

ned i dvala för en stund.

Få glömma min namnbricka

med dess värdegrund.

Ber att ögonen får blicka

utan fäste och förbund,

med de sinnen alltför kvicka

att aldrig ge en blund.

Ty ett kall som tjänsteflicka

väcker ingen själs avund.

Inget ger mer skrämselhicka

än samvetets avgrund.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2023-01-31 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP