Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reportaage dikt


STIGMATISERING

Stigmatiserad av alla mina diagnoser
sitter jag varje morgon
och ser på tv
Nyheter och lite sällskap
genom en ruta framför mig
mediabrus
sätter jag på radion kan jag välja vad jag vill lyssna på
som när det handlade om DJÄVULEN häromveckan
då bytte jag snabbt kanal till P2
Han som gjorde mig illa sa alltid till mig; att djävulen leker med mig på natten
Som tur är hade jag kraft att blockera honom både från Fejjan och till min mobil
Tavlan han målade då min far dog
hänger fortfarande uppe
förlovningsringen spolade jag ner på toaletten

Stigmatiserad fortsätter jag kämpa för min och alla andra kvinnor,
som blivit utsatta

Jag kravlar mig in i mitt skrivande universum
och delger dig mina tankar
om du orkar höra




Fri vers (Fri form) av Helena Leijd
Läst 91 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-27 19:21



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En dikt som berör på djupet. Smärtan är tydlig,
2023-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Helena Leijd
Helena Leijd