Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MAMMA

du säger att du älskar mig
du vill hela tiden bestämma över mig
och det är inte kärlek utan makt
jag vill ta mig ur vår kränkande pakt

ja, du födde mig
men du hade rätt att upprepa att jag var paranoid
bara det att du skrattade hånfullt när Gunnar ramlat ur sängen och brutit lårbenshalsen
det var inte roligt alls

har du någon medkänsla överhuvudtaget?

du vill lära mig att diska

jag har bott hemifrån sedan jag var 19 år

jag har studerat och jobbat

till journalist och i delikatessdisken i mataffären
packat skumgodis och varit godsmottagare

jag diskar på mitt sätt

bäddar inte sängen alls

sitter gärna och läser
i sängen, men det gillar inte du; tycker jag ska sitta i soffan

hur jag än försöker leva upp till dina krav
duger det inte för dig

du tjatar och gnäller

det är nu det gäller
för mig att bryta mig loss från dig

Mamma




Fri vers (Fri form) av Helena Leijd
Läst 120 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-05 11:57



Bookmark and Share


    KPJ Sundquist VIP
Det är som du skriver sannerligen inte kärlek, utan hat. Om du vill bryta dig loss behöver du förlåta henne, för du bär på hennes hatiska själ tills det är gjort.
2022-07-05

  alicja lappalainen VIP
intressant dikt om toxiska föräldrar
2022-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Helena Leijd
Helena Leijd