Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blev inte riktigt som den där kärleken hon sett på film


Det finns ingenting himlastormande
med hur han tvingar sig på henne
Ingenting vackert
över spruckna läppar

men rött är kärlekens färg,
visst älskling? blodiga kyssar
stör oss inte, eller hur?


Det finns ingenting romantiskt
över sättet hans kalla ögon kräver henne
eller hur en röst sakta kvävs av en annan
Det kallas inte lycka
när knytnävar gömmer sig bakom
trappor och dörrar
för att sedan trösta, släta över

förlåt älskling, förlåt
jag menade inte, jagälskardigjagälskardigjagälskardig
förstå det snälla förstå mig, jag ville aldrig skada dig


Ord har nog sällan låtit så tomma
och meningslösa som just då
När hon sitter omfamnad
av sina egna armar
och ber lungorna andas försiktigt

jag tror gud har bomull i öronen, det tjänar nog ingenting till att be
men vi har ju varandra eller hur? tills döden skiljer oss åt, visst älskling?
döden. glöm aldrig det.


Det finns ingenting kärleksfullt
överhuvudtaget
just nu




Fri vers av rainbow
Läst 655 gånger
Publicerad 2006-08-13 21:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Usch ja...en smärtsamt text
som är en verklighet för alltför många,
tyvärr.
Du beskrivet eländet mycket väl,
och förståeligt.
Jag känner med henne, och hatar honom.
Mycket bra & väl skrivet.
2008-04-20

  john ekström
fruktansvärt hemskt på sitt sätt, men samtidigt en så genomarbetad och fin dikt.

"När hon sitter omfamnad
av sina egna armar
och ber lungorna andas försiktigt"

Du har verkligen gripit tag om mig med denna dikt..
2006-08-16

  osams
oh herregud vad vackert

Ord har nog sällan låtit så tomma
och meningslösa som just då
När hon sitter omfamnad
av sina egna armar
och ber lungorna andas försiktigt

det stycket gör nästan ont..
läser igenom texten flera gånger och kommer på mig själv med att hålla andan. underbart x)
2006-08-15
  > Nästa text
< Föregående

rainbow