Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nu


regn




nu regnar det igen
och det öppnar upp mitt blodflöde

så jag kan sitta här inne i timmar
med rent samvete och bara vara själv
aldrig mer vilja gå ut
någonsin


inga påtryckningar kommer med regn
inga måsten och ingen ordning
bara vågor med vatten som sköljer över gatorna
torgen
människorna
och har man tur
så kan regnet få färgen att rinna av
få ansiktet att falla av
och få ögonen att imma
och få hjärtat

att sluta brinna


men de lättar alltid dessa befriande och
icke krävande lågtryck
och det torkar alltid
dessa våta fläckar över dränkta sorger
och det rinner alltid undan
dessa rasande floder
av stillsamma tankar

rinner undan
tar med sig stormen
och lämnar allt i ett kaos
av mojnande minnen




Fri vers av Molgan
Läst 760 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-08-11 20:02



Bookmark and Share


    Grönt
tyvärr är jag för trött för en ordentlig kommentar, men jag måste ändå säga att jag tycker verkligt mycket om den här dikten! dessutom har du en trevlig rytm, sitter här och läser högt för mig själv :)
2006-11-02

    Camillaa
- vackert.
2006-08-20

  sol
ett litet underverk

gillar enkla ord
klart budskap
och lättolkad symbolik..

- vackert
2006-08-16

  Saga-Sofia
Ere den här du menar?
2006-08-14

  Petrovna
Skit bra!!
2006-08-13

  Neal
schysst dikt , och en stentuff bild på dig !
2006-08-13

    Teddy
..regnigt.......det är vackert molgan, och vi nöjer oss med det....
2006-08-11

  Jessica Ebbesson
Som ett sommarregn är din text. Uppfriskande!
2006-08-11

  Dan Linder
flödande och svalt som en utomhusdusch! bRA!
2006-08-11

  Sanningsägaren VIP
jag saknar regnet
trodde aldrig jag skulle
säga det
men nu gör jag det
dina ord fick mig
att sakna det ännu mer
en eftertänksam text
som ger mig bilder
och jag läser
dig
inne
fast
solen skiner
än
Tack!
2006-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Molgan
Molgan