Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag heter Hermes...

Jag heter Hermes och är bärare av bud

 emellan gudar.

Jag gillar jobbet men det är dags att komma vidare

och därför vänder jag mig nu

 direkt till chefen

och det är pappa som är överguden.

 

Jag har väldigt lätt att passa in

i alla sammanhang

och jag är fruktansvärt flexibel –

en viktig färdighet

för jobbet

som jag söker.

 

Jag har ju gratis arbetskläder nu –

sandaler som har vingar så jag flyger.

De vill jag helst behålla i mitt nya jobb

ifall jag måste komma undan fort.

 

Vi gudar är ju ofta inte riktigt kloka.

Det händer hemska saker här som där.

Vi är sannerligen superbra på ondska

och ångrar sällan.

 

 Jag själv har extraknäckt på skumma ställen

 och jag har lämnat många lömska bud

men det är sånt som händer

och allt som jag har lärt av detta

kan bli till nytta

för det nya jobbet som jag söker.

 

 

Jag tror att jag kan tala gudarna till rätta

så därför vill jag föreslå att jag tar över

medlardepartementet inom gudavärlden.

 

Det sägs att man har tappat sugen där

och slutat tro på meningen med medling

och sanningen att säga

 så har det sällan lyckats

 att få en gud

att ta reson.

 

Jag lämnar in mitt CV

på begäran.    




Fri vers av Hermes VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-03-04 19:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hermes VIP