Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar efter läsning av Undergången


Nedgång till Undergången

Nedgång till undergången

”Det finns en ö där dronter strövar ostört.”

 Så skriver poeten Malte Persson i sin bok

som heter Undergången *

som beskriver hur

”Världen alltmer hastigt bakåtspolad”,

gör en omvänd optisk tidsförskjutning,

 gör ett snabbstopp

Vid något möjligt paradis på vägen?

Tills tiden stannar i ”den punkt

 där rummet slutar ta sig tid”.

 

*Persson, Malte, Undergången (2011)

 

 




Fri vers av Hermes VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2024-02-03 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hermes VIP