Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens bästa dag

Jag ska ut och shoppa utan ångesten bredvid
Vi ska köpa Levis och glömma allt om tid

Går utan muskler i benen
svävar genom livets alla skeden

Allt jag känner är inget jag tänker på
det enda jag vill är att fortsätta gå

Mina ord ramlar ur munnen
utan ansträngning men med mening
De behöver inte längre mina tankars ledning

Sikten är klar, men benen ramlar bredvid
Äntligen är jag slutligen ledig

Röran i huvudet har trasslats loss
runt om mig glittrar livet av ett romantiskt stoff

Himlen släcker lampan över marknaden
och tusentals röster blir högre och kommer nära
Nu kommer nattens eviga lära:
"Du duger inte som du är "

Verkligheten örfilar mig och kroppen blir tung
Det gäller att leva medan man är ung
och sedd för någon annan än man är

En till tablett tack, säger jag för känslorna känns som hot
Och jag vägrar tänka på allt det dumma jag har gjort




Fri vers av Bekräftelsehora
Läst 45 gånger
Publicerad 2023-03-19 15:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bekräftelsehora
Bekräftelsehora